КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 20:32

    Головна » Архів матеріалів

      Реформування середньої школи є справою актуальною на сьогодні, затребуваною часом і новим вектором розвитку країни. Проте, як зауважив міністр освіти Сергій Квіт у одному із недавніх інтерв’ю, – важливим є створення цілісної картини змін на всіх рівнях освіти: дошкільної, позашкільної, середньої, вищої освіти, освіти впродовж життя – підвищення кваліфікації, перекваліфікації. А це не так просто зробити.

    Так, для того щоб реформувати освіту в Україні, неможливо придумати лише оригінальну ідею і взяти готовий рецепт, який діє у тій чи іншій країні. Потрібен комплексний підхід до реформування. 

    На цьому наполягав і Голова Профспілки Георгій Труханов, нещодавно спілкуючись із журналістами. Він, зокрема зауважив, що будь-який закон повинен наповнюватися змістом, на який безпосередньо впливатимуть видатки, передбачені бюджетом.&n ... Читати далі »

    Переглядів: 376 | Додав: obadmin | Дата: 06.04.2015

     

     Утворити загальнопрофспілковий штаб солідарних дій на захист конституційних прав працівників та руху до європейських трудових норм вирішили учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулося 2 квітня в київському готелі «Турист». Вів засідання Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

    Керівником Штабу солідарних дій визначено першого заступника Голови СПО об'єднань профспілок, заступника Голови ФПУ Сергія Кондрюка. Про це говориться у Постанові «Про дії профспілок в умовах радикального підвищення цін і тарифів та катастрофічного падіння рівня життя населення», яка була ухвалена під час засідання.

    З доповіддю з цього питання, а також щодо Вимог до Кабінету Міністрів України та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні стосовно невиконання ... Читати далі »

    Переглядів: 357 | Додав: obadmin | Дата: 06.04.2015

     

      На резолюції Віце-прем’єр-міністра України – Міністра-культури України В.Кириленка від 5.02.2015 № 913/9/1-15 та від 16.02.2015 № 913/21/1/1-15 в Міністерстві освіти і науки України розглянули звернення Профспілки працівників освіти і науки України від 30.01.2015 № 02-5/53 та № 02-5/54 щодо недопущення скорочення на 3% чисельності працівників галузі на підставі протоколу селекторної наради Прем’єр-міністра України від 13 січня 2015 року. 

    У листі-відповіді, зокрема повідомляється, що Міністерство стурбоване численними зверненнями, які надходять від профспілкових організацій та трудових колективів галузі освіти, стосовно скорочення кількості працівників навчальних закладів, про що йшлося на селекторній нараді Прем'єр-міністра України 13 січня 2015 року.

    Скорочення чисельності працівників галузі також є неприпуст ... Читати далі »

    Переглядів: 359 | Додав: obadmin | Дата: 06.04.2015

     

        Народними депутатами України внесено на розгляд Верховної Ради України низку законопроектів, якими пропонується відновити фінансування за рахунок коштів соціального страхування оздоровчих заходів, зокрема лікування в санаторіях-профілакторіях, санаторно-курортних закладах і оздоровлення дітей.

     Це співпадає з позицією профспілок.

    Тому Голова ФПУ Григорій Осовий надіслав листа до Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення із закликом прискорити розгляд зазначених законопроектів через те, що сезон дитячого оздоровлення розпочинається і дитячі заклади вкрай потребують підтримки з боку Фонду соціального страхування.

    - ФПУ готова до активної участі в обговоренні та доопрацюванні законопроектів з метою якнайшвидшого вирішення порушеного питання, - зазначив Голова ФПУ, - профспілки, як законні представники застрахованих осіб, у ході внесення змін до законодавств ... Читати далі »

    Переглядів: 342 | Додав: obadmin | Дата: 06.04.2015

     
     18 березня 2015 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (р. № 1850-1 від 27.01.2015, внесений народними депутатами України Л.М.Гриневич, М.О.Фроловим) щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку.

    Законопроектом пропонується відновити право на звільнення від земельного податку дослідних господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ; дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності і джерел фінансування, закладів культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

    В пояснювальній записці до ... Читати далі »

    Переглядів: 350 | Додав: obadmin | Дата: 24.03.2015

      Комітет з питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект постанови про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання профільного парламентського комітету.

    Проектом постанови за реєстраційним № 2173 пропонується впровадити до прийняття Закону України "Про Державний бюджет на 2016 рік" мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності.

    У пояснювальній записці автори законопроекту звертають увагу на те, що загальне зменшення кількості дітей негативно впливає на мережу загальноосвітніх навчальних закладів, призводить до зменшення середньої наповнюваності класів та шкіл, збільшення кількості шкіл з малою чисельністю учнів, що призводить до закриття, реорганізації навчальних закла ... Читати далі »

    Переглядів: 400 | Додав: obadmin | Дата: 23.03.2015

      ] Законом України від 28.12.2014 № 77-VIII викладено у новій редакції Закон України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» та визнано таким, що втратив чинність, Закон України від 18.01.2001 № 2240-III «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».

    Закон № 1105-XIV у новій редакції має назву «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (набув чинності з 1 січня 2015 року) та визначає правові, фінансові та організаційні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування, гарантії працюючих громадян щодо їх соціального захисту у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробн ... Читати далі »

    Переглядів: 394 | Додав: obadmin | Дата: 19.03.2015

     

     Щиросердечно вітаємо Вас з Міжнародним жіночим днем – святом  Весни,  Ніжності і Кохання!

    Віки і тисячоліття світової історії осяяні Вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. Тільки завдяки Вашій життєвій силі, насназі та терпінню продовжується рід людський на землі.

    Усе найсвітліше, що є у нашому житті, пов’язане з Жінкою – берегинею роду людського. Жінка – уособлення затишку, статусу, роду, продовження життя.

    Нехай весна живе у Ваших серцях щодня, за будь-якої погоди та за будь-якого настрою. А настрій нехай Вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить Вас і кого любите Ви.

    Хай щасливою буде жіноча доля кожної з Вас. Щастя Вам, здоров’я, мрій, любові і надії, родинної злагоди та затишку. Спокою та добробуту Вашим оселям.

    Зі святом Весни!

     

          ... Читати далі »

    Переглядів: 459 | Додав: obadmin | Дата: 06.03.2015

     
      Міністерством освіти і науки затверджено новий Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, який встановлює основні завдання, умови та процедуру проведення атестації навчальних закладів, згідно з вимогами освітнього законодавства.

    Документом визначено, що державна атестація є основною формою державного контролю за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування, типів і форм власності.

    Головними завданнями державної атестації навчальних закладів є визначення відповідності навчального закладу державним стандартам певного освітнього рівня, дотримання ним вимог цих державних стандартів та забезпечення надання якісної освіти, а також надання організаційно-методичної допомоги навчальним закладам, що атестуються.

    Передбачається, що державна атестація навчальних ... Читати далі »

    Переглядів: 327 | Додав: obadmin | Дата: 02.03.2015

     
     

    Кабінет Міністрів України схвалив і 23 лютого вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (реєстр. № 2212 від 23.02.2015 р), яким в порушення норм Конституції України істотно звужуються права працівників у сфері пенсійного забезпечення.

     

    Внесений законопроект викликав супротив у профспілкових організаціях, трудових колективах та пересічних членів профспілок.

    Попередньо він отримав негативну оцінку СПО об’єднань профспілок, про що на засіданні Уряду 18 лютого повідомив заступник голови ФПУ Сергій Українець.

    Вже надіслано звернення ФПУ до депутатських фракцій, КМУ, відповідних комітетів Уряду і парламенту із закликом не голосувати за зміни у пенсійному законодавстві та врахуват ... Читати далі »

    Переглядів: 395 | Додав: obadmin | Дата: 25.02.2015

    « 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz