КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 09:52

    Головна » Архів матеріалів

     
    17:01

    Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Президента України Петра Порошенка з приводу Законів України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» № 80-VIII, «Про внесення змін до деяких законів України та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76-VIII та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» № 79-VIII, прийнятих Верховною Радою України 28 грудня 2014 року.

    ЦК Профспілки від імені членів усієї освітянської профспілки просить гаранта Конституції України сприяти відновленню трудових прав і гарантій освітян, які звужуються означеними вище законами. 

    У листі, зокрема, наголошується, що відповідно до статті 22 Конституції України заборонено при прийняті нових законів або внесенні змін до чинних законів звужувати зміст та обсяг існуючих прав і свобод громадян. 
    ... Читати далі »

    Переглядів: 368 | Додав: obadmin | Дата: 23.01.2015

     
      В Україні змінився принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів. Відтепер фінансове забезпечення всіх українських шкіл здійснюватиметься за принципом надання освітньої субвенції. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

    За її словами, зміна системи фінансування шкіл викликана необхідністю забезпечення рівного фінансування всіх навчальних закладів незалежно від регіону.

    "Раніше школи фінансувалися з місцевих бюджетів. За великим рахунком це означало те, що місцеві бюджети виділяли ті кошти які в них є, а якщо раптом у них коштів не вистачає, то в рамках субвенції їм надходили кошти, щоб дофінансувати те чого їм не вистачає", - зазначила перший заступник міністра освіти.

    Вона повідомила, що ситуація по різним регіонам б ... Читати далі »

    Переглядів: 396 | Додав: obadmin | Дата: 19.01.2015

     

    Представляючи відповідний законопроект, Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів про декілька принципових змін до законодавства України, які стосуватимуться соціального захисту сімей з дітьми та надання додаткових гарантій працюючим батькам, які мають дітей з особливими потребами.

    «Перша основна норма – Уряд пропонує надавати додаткову щорічну оплачувану відпустку для працюючих батьків, які опікуються інвалідами з дитинства з найтяжчим ступенем ураження здоров’я. Йдеться про інвалідів з дитинства підгрупи А першої групи», - зазначив Міністр.

    За словами Павла Розенка, друга принципова позиція – продовження виплати допомоги до досягнення дитиною трирічного віку особам, яким була призначена допомога при народженні дитини до 30 червня 2014 року.

    «1 липня 2014 року Верховною Радою України був прийнятий закон, який скасував цю норму і виникла колізія, яка на сьогодні враховується постановою Кабінету Мініс ... Читати далі »

    Переглядів: 423 | Додав: obadmin | Дата: 16.01.2015

       У 2015 році надбавки до оплати праці педагогів збережено, - Інна Совсун

         15.01.2015 | 18:04 
    ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ

    Про фінансування української галузі освіти у 2015 році мова йшла на брифінгу, організованому ГО «Центр дослідження суспільства»

    в Українському кризовому медіа-центрі 15 січня 2015 року. Деталі нового освітнього бюджету роз’яснювали та коментували:

    Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун та керівник освітніх програм Центру Єгор Стадний.

    Перший заступник Міністра наголосила, що серед системних змін, закладених у Державному бюджеті на 2015 рік,

    слід окремо пояснити ідею  фінансування школи. Справа у тому, що раніше школи фінансувалися з місцевих бюджетів,

    і якщо цих коштів не вистачало, то в рамках субвенції вирівнювання з державного бюджету місцевим надавалися ці кошти.

    Сьогодні, в рамках заявленого У ... Читати далі »

    Переглядів: 383 | Додав: obadmin | Дата: 16.01.2015

     

    У зв'язку із трагічною загибеллю мирних жителів біля міста Волноваха 13 січня 2015 року внаслідок обстрілу пасажирського автобуса терористами, з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю:

    1. Оголосити в Україні 15 січня 2015 року днем жалоби.

    2. У день жалоби на всій території України:
       вшанувати пам'ять загиблих о 12 годині хвилиною мовчання;
       приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;
       відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

    Президент України Петро Порошенко

    14 січня 2015 року

    Переглядів: 378 | Додав: obadmin | Дата: 15.01.2015

     
     5 січня 2015 року розпочато реєстрацію абітурієнтів та випускників шкіл для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Процес реєстрації триватиме впродовж 7 тижнів і завершиться 20 лютого 2015 року.

    У 2015 році, у зв’язку із проведенням загального тестування з української мови, що відбудеться 24 квітня, реєстрація учасників відбуватиметься за дещо зміненою процедурою.

    Загалом, учасники ЗНО матимуть можливість скласти не більше 4 тестів з переліку предметів ЗНО, до якого включено 12 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також з англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.
    Тести з української мови і літератури, а також математики матимуть два рівня складності.

    ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту. Результати ЗНО з української ... Читати далі »

    Переглядів: 373 | Додав: obadmin | Дата: 05.01.2015

     
     23 грудня 2014 року, у Києві відбулась Всеукраїнська акція протесту профспілок у зв’язку з прийняттям антисоціальних рішень Уряду, наступом на конституційні права працюючих при формуванні Державного бюджету України на 2015 рік.

    Освітяни підтримали солідарну акцію ФПУ і приєдналися до багатотисячного загону – представників регіональних профоб'єднань, підвідомчих установ, громадських організацій соціальної спрямованості.

    Профспілка працівників освіти і науки України неодноразово висловлювала своє занепокоєння станом фінансування галузі «Освіта» та намаганням Уряду звузити права і гарантії працівників навчальних закладів, студентів. І сьогодні біля стін Верховної Ради України, Уряду освітяни озвучать свої вимоги щодо допущення прийняття антиконституційних змін до Основного Закону України та прийняття антисоціальн ... Читати далі »

    Переглядів: 404 | Додав: obadmin | Дата: 26.12.2014

    20.10.2014  № 02-5/489                                                  Прем’єр-міністру України

                А.П.Яценюку

     

    Шановний Арсенію Петровичу !

     

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звертається до Вас з приводу постанови  Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373», якою без погодження з профспілками внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвіт ... Читати далі »

    Переглядів: 413 | Додав: obadmin | Дата: 21.10.2014

    Рубрика: Новини

    Опубліковано: сьогодні

    На сьогодні землевпорядники Київщини видали 17 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції на сході України. Наразі у фахівців органів земельних ресурсів області на розгляді перебуває 43 заяви. 
    У рамках соціальних ініціатив Голови Держземагентства України Сергія Рудика землевпорядники Київської областісформували 27 земельних масивів загальною площею 407,5 га.
    - На виконання доручення Держземагентства  України щодо  забезпечення підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців, які виконують завдання по здійсненню антитерористичної  операції, стимулювання військовослужбовців в особливо небезпечний час, територіальними органами Головного управління проводяться роз"яснювальні заходи щодо мо ... Читати далі »

    Переглядів: 463 | Додав: obadmin | Дата: 22.08.2014

    22.08.2014 | 12:16  
    ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ`ЄР-МІНІСТРА

    В умовах завершення активної фази АТО держава має гарантувати безпеку усім учасникам навчально-виховного процесу – дітям, студентству, педагогам і батькам. І не лише на звільнених територіях, але й в усій Україні. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич 21 серпня 2014 року під час проведення наради щодо готовності освітніх закладів країни до 2014-2015 навчального року.

    Віце-прем’єр-міністр привернув увагудо представників профільних відомств до можливих провокацій і терористичних загроз, пов’язаних із великими скупченнями людей у дитсадках, школах і вишах з нагоди відзначення Дня знань і доручив посилити охорону в усіх без винятку навчальних закладах країни.

    «Обласні держадміністрації спільно з МВС та СБУ мають у тижневий строк забезпечити створення спеціальних міжвідомчих комісій із посилення громадського порядку в місцях перебу ... Читати далі »

    Переглядів: 422 | Додав: obadmin | Дата: 22.08.2014

    « 1 2 ... 22 23 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz