КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:20

    Головна » Архів матеріалів

    7 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.


    Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.


    На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями виступили голова профкому Марганецького гірничо-збагачувального комбінату Профспілка трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Анатолій Буряк, голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників лісового господарства України Марія Глод, голова первинної профспілкової організації ДП &laqu ... Читати далі »

    Переглядів: 242 | Додав: Admin | Дата: 19.10.2018


    Сьогодні, 17 жовтня 2018 року, – у Міжнародний день боротьби з бідністю – у Києві відбувається всеукраїнська акція протесту профспілок, ініційована Федерацією профспілок України на засіданні Президії.

    Мітинг-хода розпочалася з парку Тараса Шевченка пройшла Хрещатиком, Майданом Незалежності і зупинилася біля до Кабінету міністрів України. 

    Освітяни з усіх куточків країни взяли солідарну участь у багатотисячній протестній ході і зі своїми вимогам вийшли до влади. 
    Основні вимоги профспілок:

    за підвищення рівня зарплат і пенсій;

    проти зростання цін на споживчі товари і комунал ... Читати далі »

    Переглядів: 430 | Додав: Admin | Дата: 18.10.2018

     

     

     

    Шановні колеги!

    Прийміть сердечні вітання з Днем працівників освіти !

    Нехай промені здоров’я й сили, злагоди й спокою, наснаги й бадьорості,

    творчості й удачі, щастя земного супроводжують Вас. Нехай зима, що дарує новий відлік року,

    сріблом замете всі Ваші негаразди, весна принесе хліба й сонця, осінь - книгу й працю,

    ... Читати далі »

    Переглядів: 277 | Додав: Admin | Дата: 05.10.2018

    Переглядів: 287 | Додав: Admin | Дата: 27.09.2018

    Міністерство освіти і науки розглянуло звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 5.09.2018 № 02-5/495 щодо підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 %.

    Зокрема, у відповіді, яка надійшла на адресу Профспілки, сказано, що Міністерство освіти неодноразово зверталося до Міністерства фінансів з проханням розглянути це питання. Проте, за орієнтовними розрахунками Мінфіну реалізація зазначеної норми потребуватиме вишукання суттєвих додаткових бюджетних коштів.

    І в свою чергу Міністерство фінансів звернулося до головних розпорядників коштів державного бюджету та обласних, Київської міської державних адміністрацій стосовно надання розрахунків щодо додаткових видатків, необхідних на підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ст ... Читати далі »

    Переглядів: 259 | Додав: Admin | Дата: 21.09.2018


    У разі прийняття рішення роботодавцем щодо скорочення чисельності або штату працівників законодавством про працю України визначено певні процедурні зобов’язання, яких роботодавець повинен дотримуватися при звільненні працівників.

    1. Звернення до профспілки щодо проведення консультацій з питань скорочення чисельності або штату працівників.
    Згідно зі статтею 494 КЗпП та статтею 22 Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності” роботодавець не пізніше як за 3 місяці до намічуваних звільнень з причин економічного, технологічного, структурного чи аналогічного характеру або у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією, зміною форми власності підприємства, установи, організації повинен надати первинним профспілковим організаціям інформацію щодо заходів по звільненню працівників та провести з ними консультації, включаючи інформацію п ... Читати далі »

    Переглядів: 288 | Додав: Admin | Дата: 18.09.2018


    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував звернення до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України та Федерації профспілок України з приводу необхідності підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічних працівників.

    У листі зазначається, що під час підготовки та опрацювання численних проектів постанови, не погоджуючи їх, ЦК Профспілки неодноразово вносив пропозиції про прийняття Урядом рішення про одночасне підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати всім педагогічним працівникам усіх типів закладів та установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 січня 2018 року.

    Не прийняття відповідного урядового рішення призвело до порушення міжпосадового рівня оплати праці освітян і викликало справедливе невдоволення педаго ... Читати далі »

    Переглядів: 282 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2018

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 657 «Про внесення зміни до пункту 2 Порядку надання пільг, компенсацій і гарантій працівникам бюджетних установ, військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу» внесено зміну до пункту 2 Порядку надання пільг, компенсацій і гарантій працівникам бюджетних установ, військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2003 р. № 426, замінивши в абзаці першому слово «четвертої» словом «третьої».

    Таким чином, згідно з пунктом 2 Порядку пільги, компенсації і гарантії, на які мають право пільговики (далі - пільги), надаються шляхом відшкодування пільговику передбаченої законодавством частини фактичних витрат за користування житлом (квартирної плати), паливом, телефоном, комунальними послугами та за проїзд (крім педагогічних, медичних та фарм ... Читати далі »

    Переглядів: 223 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2018

    30 cерпня 2018 року відбулося розширене засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

    На засіданні обговорювалися питання стану підготовки закладів освіти до навчального року та впровадження «Нової Української Школи».

    Під час виступу голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь зупинився на основних проблемних питаннях соціально-економічного захисту освітян, зокрема на:

    виплаті педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти Печерського району надбавки за престижність педагогічної в розмірі 30% посадового окладу (зі здійсненням перерахунку з 01.01.2018 року);

    виплаті муніципальної надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти Печерського та Шевченківського районів отримують в розмірі 30% посадового окладу (зі здійсненням перерахунку з 01.01.2018 року);

    передбаченні коштів на випла ... Читати далі »

    Переглядів: 257 | Додав: Admin | Дата: 06.09.2018

     25.06.2018

    Міністерство освіти та науки України запропонувало новий проект закону «Про загальну середню освіту», який пройшов громадське обговорення. EtCetera з’ясував, що зміниться для педагогів у разі його прийняття.

    РОБОЧИЙ ЧАС педагога включає час, необхідний для виконання ним навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності, передбаченої трудовим договором та/або посадовими обов’язками.

    ТРУДОВИЙ ДОГОВІР

    1 Трудовий договір з педагогічним працівником при прийнятті його на роботу укладається в письмовій формі.

    2 Конкретний перелік та обсяг видів робіт педагогічного працівника встановлюються трудовим договором та/або посадовими обов’язками.

    3 Засновник або уповноважений ним орган, керівники закладів освіти та їх структурних підрозділів не мають права вимагати від педагогічних прац ... Читати далі »

    Переглядів: 269 | Додав: Admin | Дата: 26.06.2018

    « 1 2 3 4 5 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz