КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Вересень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 01:58

    Головна » 2016 » Вересень » 23 » Уряд схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток"
    14:15
    Уряд схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток"

                                              

    23.09.2016 | 11:21 
    МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

    Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток”. Як наголосив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Устименко, представляючи проект акта на засіданні Уряду, документ спрямований на врегулювання питань своєчасного та цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, надання додаткових відпусток у зв’язку з навчанням тощо.

    Зокрема, передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю України, Закону України„Про відпустки” - стосовно виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками. Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, - з метою її своєчасного та цільового використання.

    Крім того, у проекті акта пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них. Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їх направлення на навчання роботодавцем. Водночас передбачається у такому випадку право працівників на  відпустку без збереження заробітної плати.

    Також пропонується: збільшити тривалість відпустки без збереження заробітної плати, яка надається за угодою сторін трудового договору, та внести доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення - з метою посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.

    Прийняття Верховною Радою України зазначеного законопроекту сприятиме своєчасному та за призначенням використанню працівниками відпусток для зміцнення здоров’я, відновлення працездатності, виховання дітей, задоволення власних життєво важливих потреб та інтересів, а також припиненню практики надмірного накопичення відпусток за декілька років і посиленню відповідальності роботодавців за порушення порядку їх надання, - підкреслюють у Мінсоцполітики.

     

    Переглядів: 435 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz