КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 15:12

    Головна » Архів матеріалів

     
      3 червня 2015 року профспілки вдруге вийшли під стіни Кабінету Міністрів на протесну акцію на підтримку вимог профспілок у колективному трудовому спорі з Урядом і роботодавцями. 

    Головними причинами стало масштабне порушення основних конституційних прав працівників: право на працю, на безпечні умови праці, достатній життєвий рівень, захист від бідності.

    Солідарну участь у пікеті взяли понад пів тисячі освітян – викладачі, науковці, вихователі, учителі ЗНЗ, студенти, профспілкові активісти. Найбільш чисельними та представницькими були делегації освітян із Житомирщини, Вінниччини, Чернігівщини, Київської області та столичної профспілкової громади. 

    Загалом в акції взяли участь понад 1000 профспілкових активістів, щоб висловити своє ставлення до урядової політики «затягування пасків» ... Читати далі »

    Переглядів: 386 | Додав: obadmin | Дата: 08.06.2015

     Шановні учні ,вчителі ,батьки !

      У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято останнього дзвоника! 

    Це Свято – завжди урочисте, радісне і водночас хвилююче. Особливо для випускників, для яких шкільний дзвінок лунає дійсно востаннє .

        Передзвін останнього дзвінка відкриває нову сторінку вашого життя, дорогі випускники – дорослого життя! 

    Для інших  школярів сьогоднішній дзвінок – це старт літніх канікул. Тож бажаємо учням добре і  змістовно відпочити, набратися незабутніх вражень.

    . Шановні вчителі, дякуємо вам за вашу самовідда­ну працю, невтомний творчий пошук, за турботу і знання, які ви віддавали своїм вихованцям.

    В численних конку ... Читати далі »

    Переглядів: 416 | Додав: obadmin | Дата: 28.05.2015

     
     Виплату заробітної плати вчителям, в тому числі і відпускних буде здійснено вчасно. У цьому запевнив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

    Зокрема він нагадав, що цього року середня освіта фінансується через субвенцію.

    "Я хочу просто підтвердити, що всі виплати будуть зроблені вчасно. І відпускні вчителі будуть отримувати, починаючи з 3 червня, тобто ніяких затримок не буде", - запевнив міністр.

    Однак, за його словами, у зв‘язку з тим, що фінансові відносини цього року виглядають інакше, ніж вони виглядали раніше, можливо, "є певна нервозність у областях".

    Міністр звернувся до керівників регіонів пропрацювати це питання та забезпечити виплати вчителям вчасно і до відпустки.

    "Регіони мають більше коштів. Наша субвенція виплачується вчасно. Тобто ніяких заборгованостей немає і не передбачається", - підкреслив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

    Переглядів: 397 | Додав: obadmin | Дата: 28.05.2015

     

      Робочі навчальні плани на наступний навчальний рік мають розроблятися школами у такій же формі та за тими ж рекомендаціями, як і минулого року. Про це йдеться у листі Міносвіти про структуру 2015/2016 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів, що адресований регіональним департаментам освіти і науки, інститутам післядипломної педагогічної освіти та загальноосвітнім навчальним закладам.

    У міністерстві зазначають, що робочі навчальні плани розробляються загальноосвітніми навчальними закладами щорічно на основі типових навчальних планів і затверджуються відповідним органом управління освітою.

    Варіант типового навчального плану з вибором мови навчання, з вивченням мови національної меншини, з вивченням двох іноземних мов, з вивченням християнської етики чи етики, з вибором профілю навчання тощо школа ... Читати далі »

    Переглядів: 566 | Додав: obadmin | Дата: 26.05.2015


    Розенко: Пільговий проїзд для пенсіонерів, чорнобильців та інвалідів з 1 червня зберігається

    25 травня 2015  |  .

    Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

     „Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови №354 від 17.05.1993 та від №555 від 16.08.1994  щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміськ ... Читати далі »

    Переглядів: 349 | Додав: obadmin | Дата: 26.05.2015

     

    У третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, воно не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

    Історія свята розпочалася у 2007 році із всеукраїнської акції «День української вишиванки», яку організувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім.. Ю.Федьковича Леся Воронюк. У перший рік свята вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

    Основна мета цього заходу полягає у збереженні українських цінностей ... Читати далі »

    Переглядів: 362 | Додав: obadmin | Дата: 21.05.2015

       20 травня 2015 року у Комітеті з питань науки і освіти Верховної Ради України відбулися слухання на тему – «Підготовка проекту нової редакції Закону України «Про освіту»: концептуальні засади». 

    Метою заходу стало обговорення основних питань проекту нової редакції закону з метою його підготовки та внесення на розгляд Верховній Ради України.
    Понад 130 учасників слухань – освітяни-практики, науковці, міжнародні експерти, народні депутати, представники від громадських організацій, профспілок, роботодавців – обговорювали норми статей законопроекту. 

    Профспілку освітян у обговоренні документу представили Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти і науки України, Сергій Романюк – заступник Голови, голова Харківського обкому Профспілки Лілія Дулуб, голова Київської ... Читати далі »

    Переглядів: 311 | Додав: obadmin | Дата: 21.05.2015

      Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 29 квітня 2015 р. № 266, якою затверджено новий перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти усіх ступенів освіти, а саме молодшого бакалавра, бакалавра, магістра. 

    Постановою передбачено, що здобувачі вищої освіти, які вступили до вищих навчальних закладів до набрання чинності цією постановою, продовжують навчання відповідно до обраних напрямів підготовки та спеціальностей.

    Зазначеною постановою скасовано низку постанов Кабінету Міністрів України зокрема, від 13 грудня 2006 р. № 1719 «Про перелік напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра»; від 20 червня 2007 р. № 839 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців ... Читати далі »

    Переглядів: 570 | Додав: obadmin | Дата: 20.05.2015

    У рамках обласного дитячого фольклорно-етнографічного фестивалю «Весна у «Київській Русі», що відбувся у селі Копачів Обухівського району, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра нагородив кілька десятків переможців обласних та всеукраїнських олімпіад з різних навчальних предметів. Усього очільник Київщини вручив 50 почесних грамот обдарованим дітям з усіх районів області. 

    Даний фестиваль був організований Департаментом освіти і науки Київської облдержадміністрації. На території «Київської Русі» були представлені десятки експозицій декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, святкової та обрядової випічки, які підготували вихованці навчальних закладів і творчих гуртків із різних районів Київщини.

    «На цьо ... Читати далі »

    Переглядів: 402 | Додав: obadmin | Дата: 19.05.2015

     
      Міністерство соціальної політики України листом від 9.04.2015 № 357/5/75-15 надало роз’яснення щодо виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у зв’язку з прийняттям 27 березня 2014 року Верховною Радою України Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». 

    Зазначеним Законом із 1 липня 2014 р. об’єднано допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги та встановлено фіксований розмір допомоги при народженні дитини.

    Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 208 для осіб, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини, яка виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 грн.

    Це дозволить зберегти право на зарахуванн ... Читати далі »

    Переглядів: 313 | Додав: obadmin | Дата: 18.05.2015

    « 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz