КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:07

    Головна » 2015 » Листопад » 11 » На засіданні Уряду Міністр освіти і науки України Серій Квіт представив проект закону щодо реформування системи освіти.
    16:46
    На засіданні Уряду Міністр освіти і науки України Серій Квіт представив проект закону щодо реформування системи освіти.


    11.11.2015 | 14:12 
    ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

    Глава Уряду підкреслив, що закон про освіту, - це одна з основних реформ 2016 року: «Не провівши реформу середньої освіти, ми провели реформу вищої. Тобто дах ми відремонтували, а фундамент залишили. Тому зараз ми маємо зайнятися конкретним фундаментом української освіти - це середня школа», - підкреслив на засіданні Уряду в середу, 11 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

    На засіданні Уряду Міністр освіти і науки України Серій Квіт представив проект закону щодо реформування системи освіти.

    Арсеній Яценюк наголосив на важливості того, аби цей  закон передбачав обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах. Він нагадав, що такі конкурси вже відбулися в Києві, відповідне рішення прийнято в  Чернівцях, проте така практика має поширитися на всю країну.

    Він також підкреслив, що законопроект має передбачати конкретні механізми, які сприятимуть оптимізації мережі навчальних закладів органами місцевої влади: «Єдиний зараз шлях переконати в тому, що треба оптимізовувати мережу, - це показати кращу школу, сильніших вчителів і кращі умови для кожного учня.  І тоді батьки і діти самі зрозуміють, що це не просто установа, де отримують папірець про здобуття середньої освіти, а навчальна установа, яка дає знання і можливість потім вступити до вищого навчального закладу».

    На першому етапі, підкреслив Арсеній Яценюк, у кожному обласному центрі мають з’явилися так звані hub schools – школи, «які би продемонстрували, що таке європейська якість освіти, починаючи з будівлі школи і закінчуючи вчителями, які отримують відповідну заробітну плату і мають можливість навчити наших дітей».

    Арсеній Яценюк звернувся до Сергія Квіта провести відповідні зустрічі і консультації зі всіма фракціями щодо цього законопроекту. Цей закон, підкреслив Глава Уряду,  повинен бути проголосований у Парламенті в цілому до кінця поточного року.

     

    Переглядів: 519 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz