КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 13:13

    Головна » Архів матеріалів

     

    Як уже повідомлялося, зміни та доповнення до Галузевої угоди на 2016-2020 роки було схвалено на пленумі ЦК Профспілки,

    що відбувся 19 квітня 2018 року за участі Голови Профспілки Георгія Труханова, голови Федерації профспілок України

    Григорія Осового, заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, членів ЦК Профспілки.

    galuzeva-ugoda-na-2016-2020-z-zmnami-u-redakcyi.pdf [1,09 Mb] 

    Переглядів: 336 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2018

     
    Розпочинається сезон відпусток і питання з оформленням їх належним чином все більше турбують спілчан.
    Питання надання відпусток регулюються Законом України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР та окремими положеннями Кодексу законів про працю України.
    Зокрема, статтею 10 Закону «Про відпустки» та статтею 79 КЗпП передбачено наступне:
    черговість надання відпусток визначається графіками, які затверджуються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), і доводиться до відома всіх працівників;
    при складанні графіків ураховуються інтереси виробництва, особисті інтереси працівників та можливості їх відпочинку;
    конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджується між працівником і власником або упо ... Читати далі »

    Переглядів: 296 | Додав: Admin | Дата: 11.06.2018

    Під поняттям «відгул», згідно з законодавством про працю, розуміється день відпочинку, що надається працівнику як компенсація за роботу у вихідні, святкові та неробочі дні (ст.ст. 72, 107 КЗпП), а також за здачу донором крові (ст. 124 КЗпП).

    До роботи у вихідний день заборонено залучати: вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років (ст. 176 КЗпП); працівників молодше 18-ти років (ст. 192 КЗпП).

    За загальним правилом робота у вихідні дні забороняється (ст. 71 КЗпП України).

    Залучення окремих працівників до роботи у ці дні допускається тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначені в ч. 2 ст. 71 КЗпП, зокрема:

    для відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, ... Читати далі »

    Переглядів: 453 | Додав: Admin | Дата: 29.05.2018

    Переглядів: 293 | Додав: Admin | Дата: 24.05.2018

    Шановні учні, вчителі ,батьки !

    У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято останнього дзвоника!

    Це Свято – завжди урочисте, радісне і водночас хвилююче. Особливо для випускників, для яких шкільний дзвінок лунає дійсно востаннє .

    Передзвін останнього дзвінка відкриває нову сторінку вашого життя, дорогі випускники – дорослого життя!

    Для інших школярів сьогоднішній дзвінок – це старт літніх канікул. Тож бажаємо учням добре і змістовно відпочити, набратися незабутніх вражень.

    Шановні вчителі, дякуємо вам за вашу самовідда­ну працю, невтомний творчий пошук, за турботу і знання, які ви віддавали своїм вихованцям.

    В численних конкурсах, оглядах, олімпіадах, змаганнях цього навчального року наші учні показали себе найкраще, і це Ваша заслуга.

    Ба­жаємо Вам нових успіхів, життєв ... Читати далі »

    Переглядів: 268 | Додав: Admin | Дата: 24.05.2018

    Профспілка працівників освіти і науки України на звернення членів Профспілки надає роз’яснення щодо застосування статті 39-1 Кодексу законів про працю України при переукладенні строкових трудових договорів з керівниками комунальних закладів освіти.

    Відповідно до змісту ч. 2 ст. 39-1 КЗпП Українитрудові договори, що були переукладені один чи декілька разів, вважаються такими, що укладені на невизначений строк, за винятком випадків, передбачених ч. 2 ст. 23 КЗпП України.

    Згідно із частиною другою статті 23 КЗпП України трудовий договір на визначений строк укладається лише в разі, коли трудові відносини на невизначений строк не може бути встановлено з урахуванням характеру роботи або умов її виконання, або інтересів працівника (наприклад, його бажання), або в інших випадках, передбачених законодавчими актами.

    Укладення трудового договору на визначений строк за відсутності зазн ... Читати далі »

    Переглядів: 303 | Додав: Admin | Дата: 21.05.2018

    Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни,

    відзначається 8 травня у низці країн з 2005 року. Так, у відповідній резолюції організації, яку було ухвалено 22 листопада 2004 року,

    було запропоновано державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відзначати один чи обидва ці дні

    (8 і 9 травня) як день пам'яті всіх жертв Другої світової війни. У документі також наголошувалося, що ця історична подія підготувала

    умови для створення Організації Об’єднаних Націй, покликаної позбавити майбутні покоління від лихоліття війни, та було закликано

    держави-члени ООН об’єднати зусилля у боротьбі з новими викликами та загрозами.

    . Схиляємо голову перед тими, хто віддав своє життя заради того, щоб ми жили в мирі і злагоді.

    І сьогодні подвиг захисників ... Читати далі »

    Переглядів: 267 | Додав: Admin | Дата: 08.05.2018

    05травня 2018 року в спортивній залі Обухівського районного центру культури та дозвілля відбулися зональні змагання з футзалу серед працівників освіти Київської області за програмою ІХ обласної спартакіади.

    В урочистій частині відкриття змагань взяли участь: заступник голови Обухівської райдержадміністрації Сергій Коваленко, завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Савченко, голова профспілки працівників освіти Обухівського району Віра Соколенко.

    Участь взяли команди Києво-Святошинського, Кагарлицького, Обухівського районів та міста Обухів.

    У напруженій та рівній боротьбі перемоги здобули:

    Перше місце – Києво-Святошинський ра ... Читати далі »

    Переглядів: 296 | Додав: Admin | Дата: 08.05.2018

    Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу президії Федерації професійних спілок України щодо встановлення в Україні Дня професійних спілок України, який відзначатиметься щорічно у другу неділю жовтня.

    Підписання Президентом України відповідного Указу сприятиме визнанню важливої ролі професійних спілок та їхніх об’єднань у формуванні громадянського суспільства.

    Питання про встановлення і відзначення в Україні Дня професійних спілок України було порушено представниками профспілок та їхніх організацій на Міжнародній науково-практичній конференції 9.11.2017 «Історія зародження і розвиток профспілкового руху в Україні» з нагоди відзначення 200-річчя з дня створення у листопаді 1817 року в м. Львові першої профспілкової організації на українських землях.

    За підсумками роботи конференції учасники схвалили резолюцію, згідно з якою рекомендовано вибо ... Читати далі »

    Переглядів: 262 | Додав: Admin | Дата: 25.04.2018

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України за підсумками Президії, яка відбулася 27 лютого 2018 року, спрямував листи до усіх обласних рад та обласних державних адміністрацій з приводу необхідності вжиття заходів для поліпшення стану фінансового забезпечення закладів і установ освіти, що фінансуються з місцевих бюджетів, підвищенням рівня оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної освіти, інших установ і закладів освіти, дотриманням трудових прав педагогічних працівників цих закладів.

    Профспілка сподівається, що місцева влада вживатиме заходів та дій, спрямованих на використання залишків освітньої субвенції, що утворилася на 1 січня 2018 року, виключно на оплату праці педагогічних працівників, не допускаючи її утворення у фінансовому році, а також обов’язкове спрямування її виключно на оплату праці педагогічних працівників, як захищеної стат ... Читати далі »

    Переглядів: 265 | Додав: Admin | Дата: 15.03.2018

    « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz