КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 05:21

    Головна » 2015 » Травень » 19 » Дитячий фольклорно-етнографічний фестивалю «Весна у «Київській Русі»
    14:43
    Дитячий фольклорно-етнографічний фестивалю «Весна у «Київській Русі»

    У рамках обласного дитячого фольклорно-етнографічного фестивалю «Весна у «Київській Русі», що відбувся у селі Копачів Обухівського району, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра нагородив кілька десятків переможців обласних та всеукраїнських олімпіад з різних навчальних предметів. Усього очільник Київщини вручив 50 почесних грамот обдарованим дітям з усіх районів області. 

    Даний фестиваль був організований Департаментом освіти і науки Київської облдержадміністрації. На території «Київської Русі» були представлені десятки експозицій декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, святкової та обрядової випічки, які підготували вихованці навчальних закладів і творчих гуртків із різних районів Київщини.

    «На цьому фестивалі представлені найкращі роботи фактично з усіх населених пунктів Київщини. Тут ми бачимо наші традиції та історію у найрізноманітніших виробах дитячої творчості – від вишивки до ліплення та випічки. Ми маємо докласти максимум зусиль, аби ці традиції не зникли, а обдаровані діти розвивалися і продовжували творити нашу майбутню культурну спадщину. Звісно, ми зі свого боку підтримуємо і фінансуємо такі творчі заходи. Кошти на культуру, зокрема гуртки дитячої майстерності, виділяються як із обласного, так і центрального бюджетів», - зазначив Володимир Шандра.

    Окрім експозицій, у рамках фестивалю відбулися майстер-класи за участю народних майстрів Київщини та дітей, святковий концерт «Барви рідної землі» і театралізоване дійство «Слов’янські ігри та забави», організовані зокрема дитячими фольклорними колективами області. Усього у фестивалі взяло участь близько півтора тисячі дітей з усіх регіонів Київщини.        

      Даний фестиваль став своєрідним підведенням творчих підсумків за навчальний рік. У такому форматі він був організований уперше і планується, що стане традиційним.  

    «Фестиваль продемонстрував не тільки культурне, але й національно-патріотичне виховання наших дітей. Діти, які зростають у традиціях любові до своєї країни, стають справжніми патріотами. І саме в їх руках опиниться майбутнє України, тому ми повинні дбати про їх розвиток та сприяти їх правильному вихованню у патріотичному дусі», - резюмував Володимир Шандра.

    Переглядів: 404 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz