КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 18:03

    Головна » 2016 » Квітень » 20 » Як уряд розвиватиме освіту: програма діяльності
    14:09
    Як уряд розвиватиме освіту: програма діяльності

      Новостворений уряд підготував Програму діяльності Кабінету Міністрів України, відповідно до положень якої зосереджуватиметься діяльність міністерств, в тому числі і в освіті.

    Зокрема, в уряді обіцяють спрямувати свою діяльність на забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток ринку дошкільних навчальних закладів усіх форм власності шляхом спрощення дозвільних процедур та нормативів, надання їм підтримки з бюджетів різних рівнів.

    Якість середньої освіти планується підвищувати за рахунок створення ефективної системи освітніх округів, запровадження стимулюючих виплат для вчителів, розширення автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства, залучення інвестицій та розширення переліку освітніх послуг, оновлення освітніх стандартів з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей.

    Програма діяльності уряду в освітній сфері також передбачає сприяння розвитку загальноосвітніх навчальних закладів усіх форм власності, у тому числі шляхом надання державної фінансової підтримки.

    Планується стимулювання оновлення інфраструктури закладів освіти та культури, позашкільного навчання та спорту, зокрема, шляхом утворення об’єднаних центрів розвитку дитини та їх фінансування в рамках освітньої субвенції або з місцевих бюджетів.

    Також передбачається переведення системи підготовки робітничих кадрів на професійні стандарти, розроблені з урахуванням потреб та прогнозування розвитку ринку праці, стимулювати інвестиції роботодавців у матеріально-технічну базу професійно-технічних навчальних закладів, зокрема в рамках проектів державно-приватного партнерства. Розроблення та запровадження ефективних програм професійної орієнтації.

    Кабінет Міністрів займатиметься вдосконаленням системи оцінювання якості освіти. Запланована зміна системи розміщення державного замовлення, зокрема, фінансування вищих навчальних закладів залежно від кількості абітурієнтів (система адресності).

    У Програмі діяльності КМУ задеклароване надання реальної фінансової та академічної автономії вищим навчальним закладам та лібералізація доступу на український освітній ринок іноземних вищих навчальних закладів.

    В уряді також обіцяють запровадити ефективну систему атестації наукових установ, грантову систему фінансування наукових досліджень, сприяти комерціалізації результатів наукових робіт та створити дієву систему трансферу технологій.

    Освіта.ua

    Переглядів: 384 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz