КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 15:41

    Головна » 2015 » Червень » 8 » Профспілки – влада: друга акція протесту
    09:18
    Профспілки – влада: друга акція протесту

     
      3 червня 2015 року профспілки вдруге вийшли під стіни Кабінету Міністрів на протесну акцію на підтримку вимог профспілок у колективному трудовому спорі з Урядом і роботодавцями. 

    Головними причинами стало масштабне порушення основних конституційних прав працівників: право на працю, на безпечні умови праці, достатній життєвий рівень, захист від бідності.

    Солідарну участь у пікеті взяли понад пів тисячі освітян – викладачі, науковці, вихователі, учителі ЗНЗ, студенти, профспілкові активісти. Найбільш чисельними та представницькими були делегації освітян із Житомирщини, Вінниччини, Чернігівщини, Київської області та столичної профспілкової громади. 

    Загалом в акції взяли участь понад 1000 профспілкових активістів, щоб висловити своє ставлення до урядової політики «затягування пасків».

    Мітинг відкрив керівник СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Зокрема, він сказав: «Ми прийшли, щоб в чергове сказати – ні – безробіттю в Україні. Ми прийшли, щоб сказати Уряду ні – заморожуванню зарплат і пенсій. Із 2013 року рівень мінімальних соціальних гарантій залишається без змін, а рівень мінімальної заробітної плати становить сьогодні ганебних – 1218 гривень. Людей обманюють і не говорять їм правду – якою є насправді вартість життя в країні. Ми цього не можемо допустити. І ми прийшли, щоб сказати ні – наступу на трудові права!».

    Григорій Осовий також привернув увагу спілчан на функціонування санаторних закладів – єдиного джерела відновлення та відпочинку працюючої людини.

    «Уряд чомусь вирішив скасувати санаторно-курортне лікування працівників, дитяче оздоровлення, заборонити фінансування робітничих і студентських санаторіїв-профілакторіїв. Уряд хоче розпоряджатися коштами, які йому не належать, бо соціальний внесок є власністю працівників,» – підкреслив очільник СПО, – «Ми переконані в тому, що наша боротьба є законною, справедливою, тому що це боротьба за забезпечення права працюючої людини. Ми з цього шляху не звернемо. Слава українським трудівникам, слава українським профспілкам – організаторам робітничого класу!,» – виголосив на завершення Григорій Осовий.

    До учасників мітингу звернулися представники від всеукраїнських профспілок, об’єднань, трудових колективів, які взяли участь у пікетуванні КМУ.

    Учасники акції протесту прийшли під стіни Кабміну з транспарантами та гаслами «»STOP політиці дешевої робочої сили!», «Ні – бідності і дискримінації праці!».

    Представники освітньої та наукової сфер вимагали, щоб «затягування поясів» стосувалося всіх, у тому числі, й олігархів, а не лише тих, хто отримує мізерні заробітні плати.


    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

    Переглядів: 387 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz