КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:19

    Головна » 2015 » Травень » 15 » Сім’я – основний критерій розвитку і прогресу країни
    14:22
    Сім’я – основний критерій розвитку і прогресу країни

     
      15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї (International Day of Families), встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році.

    Мета дня сім’ї – звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми родини, адже коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою. 

    Темою міжнародного Дня 2015 року стала «Відповідальність чоловіків. Гендерна рівність та права дітей у сучасних сім’ях», що, за задумом організаторів, повинно сприяти рівності та захисту прав дітей у родинах. 

    Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

    Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

    У всі часи про розвиток країни та суспільства красномовно розповідало відношення держави до сім’ї. Вважається, що гармонійний тандем сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

    З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. А добробут родини – ось основний критерій розвитку і прогресу країни.

    Проведення цього дня в Україні включає в себе безліч проектів на підтримку сім’ї, різних фестивалів і заходів. Організовуються акції допомоги малозабезпеченим сім`ям, переселенцям з АТО, проводяться змагання і конкурси, де можна взяти участь сім’ями – велопробіги, розваги у парках, родинні вечірки тощо.

    Любіть і бережіть свої сім’ї, підтримуйте родини!

    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

    Переглядів: 557 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz