КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 20:03

    Головна » 2015 » Січень » 16 » Зміни внесено до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".
    15:09
    Зміни внесено до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

     

    Представляючи відповідний законопроект, Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів про декілька принципових змін до законодавства України, які стосуватимуться соціального захисту сімей з дітьми та надання додаткових гарантій працюючим батькам, які мають дітей з особливими потребами.

    «Перша основна норма – Уряд пропонує надавати додаткову щорічну оплачувану відпустку для працюючих батьків, які опікуються інвалідами з дитинства з найтяжчим ступенем ураження здоров’я. Йдеться про інвалідів з дитинства підгрупи А першої групи», - зазначив Міністр.

    За словами Павла Розенка, друга принципова позиція – продовження виплати допомоги до досягнення дитиною трирічного віку особам, яким була призначена допомога при народженні дитини до 30 червня 2014 року.

    «1 липня 2014 року Верховною Радою України був прийнятий закон, який скасував цю норму і виникла колізія, яка на сьогодні враховується постановою Кабінету Міністрів України. Необхідно цю колізію вирішити шляхом прийняття законодавчих змін», - роз’яснив Міністр.

    Окрім того, Павло Розенко повідомив, що змінами пропонується спростити механізм та перелік документів при призначенні допомоги при народженні дитини.

    «Це принципова наша позиція. Ми наполягаємо на тому, що основні реформи мають починатися з підвищення якості соціальних послуг. Люди не повинні стояти у кілометрових чергах для того, щоб отримати від держави соціальну допомогу. Зменшення кількості довідок, документів, які потребують при наданні допомоги при народженні дитини, – перший наш крок», - підкреслив Міністр.

    Він також повідомив, що Міністерство цим кроком не обмежиться. Наступним буде – суттєве спрощення порядку надання житлових субсидій.

    Зазначимо, що прийнятим Верховною Радою України Законом за № 1539 встановлено щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів для догляду за інвалідом з дитинства І групи підгрупи А та відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося шість та більше років, вісімнадцятирічного віку.

    Відповідні зміни внесено до статей 83 та 182-1 Кодексу законів про працю України та статей 4, 5 і 19 Закону "Про відпустки".

    Законом із статті 179 Кодексу законів про працю України та статті 18 Закону "Про відпустки" виключено положення про те, що за особами, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною і працюють на умовах неповного робочого часу, зберігається право на допомогу до досягнення дитиною трирічного віку.

    Законом врегульовано питання продовження виплати допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини та виплата її проводиться протягом 24 місяців.

    Зміни внесено до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

     

    Переглядів: 425 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz