КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 12:53

    Головна » 2015 » Грудень » 21 » З грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери
    15:25
    З грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери

    [З грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери] Кабінетом Міністрів України 9 грудня прийнято постанову № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів», відповідно до якої з 1 грудня підвищуються посадові оклади та ставки заробітної плати працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, зокрема освіти, пропорційно збільшенню розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС, який затверджено у розмірі 1113 гривень.

    Таким чином розрив між мінімальною заробітною платою та посадовим окладом працівника 1 тарифного розряду скорочується з 366 до 265 гривень, а посадові оклади та ставки заробітної плати працівників, починаючи з 4 тарифного розряду, збільшуються на 10 відсотків, складаючи, для прикладу, для вчителя, викладача, вихователя вищої кваліфікаційної категорії 2360 гривень, 1 кваліфікаційної категорії – 2193 гривні, другої кваліфікаційної категорії – 2026 гривень, молодого спеціаліста – 1925 гривень.

    Установлено, що підвищення здійснюється у межах видатків на оплату праці, передбачених у державному, місцевих бюджетах та власних коштів, у тому числі за рахунок виплат, пов’язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій.

    Керівників органів виконавчої влади також зобов’язано вжити заходів для підвищення з 1 грудня 2015 р. розмірів посадових окладів, ставок заробітної плати та перегляду розмірів надбавок, доплат, премій, спрямувавши на зазначені цілі всі виплати, пов’язані з сумою індексації, яка склалась у грудні 2015 р., з тим, щоб розмір підвищення всіх складових заробітної плати у сумарному виразі для кожного працівника у грудні 2015 р. перевищив суму індексації, яку йому повинні були виплатити у грудні 2015 року.

    Керівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, тобто й галузі освіти, зобов’язано забезпечити внесення змін до штатного розпису установ та закладів з урахуванням нових розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати.
    Внесено також зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078.

    Установлено, що у разі підвищення тарифних ставок (окладів) значення індексу споживчих цін у місяці, в якому відбувається підвищення, приймається за 1 або 100 відсотків.

    Обчислення індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення зазначених грошових доходів населення.

    Сума індексації у місяці підвищення тарифних ставок (окладів) не нараховується, якщо розмір підвищення грошового доходу перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу.

    Якщо розмір підвищення грошового доходу не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу, сума індексації у цьому місяці визначається з урахуванням розміру підвищення доходу і розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення доходу.

    У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів) сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати. У разі коли відбувається підвищення тарифної ставки (окладу), у місяці підвищення враховуються всі складові заробітної плати, які не мають разового характеру.

    До чергового підвищення тарифних ставок (окладів) до визначеної суми індексації додається сума індексації, яка складається внаслідок перевищення величини індексу споживчих цін порогу індексації, який встановлюється в розмірі 101 відсотка.

    Для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість та у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи, для новоприйнятих працівників, а також для працівників, які використали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустку без збереження заробітної плати, передбачені законодавством про відпустки, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник.

    Обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено. У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв’язку з переведенням на навчання за державним замовленням, виникненням підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

    У разі переведення з іншого навчального закладу студента, який не втрачав право на отримання стипендії, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації цієї стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено у навчальному закладі до переведення.

    У разі збільшення учням і студентам за результатами семестрового контролю розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії як таким, що мають 10—12 балів з кожного предмета за дванадцятибальною шкалою або середній бал успішності “5” за п’ятибальною шкалою оцінювання, а також призначення інших академічних стипендій за результатами навчання, розміри та порядок призначення яких визначаються окремими нормативно-правовими актами (стипендії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іменні стипендії), обчислення індексу споживчих цін для індексації стипендії продовжує здійснюватись з місяця призначення розміру ординарної (звичайної) академічної стипендії або соціальної стипендії.
    Постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 грудня 2015 року.

    Завантажити постанову:postanova-kmu-1013-pidvishhennya-1-grudnya-2015.doc [92,5 Kb] (завантажень: 66)

     

    Управління соціально-економічного захисту

    Переглядів: 347 | Додав: obadmin | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz