КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 17:05

    Головна » Архів матеріалів

    Додаткові відпустки працівникам, які мають дітей, надаються понад тривалість щорічної відпустки, передбаченої статтями 6, 7 і 8 Закону України «Про відпустки», а також понад тривалість щорічних відпусток, встановлених іншими законами та нормативно-правовими актами, і переносяться на інший період або продовжуються у порядку, визначеному статтею 11 цього Закону.
    Оскільки зазначена відпустка є соціальною відпусткою і не належить до виду щорічних, то вона може надаватися у будь-який час протягом календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини — до чи після.
    У разі, коли працівник, який має право на соціальну відпустку, з якихось причин не скористався цим правом у році досягнення дитиною певного віку або ж за кілька попередніх років, він має право використати цю відпустку, і в разі звільнення, незалежно від підстав ... Читати далі »

    Переглядів: 300 | Додав: Admin | Дата: 27.06.2017

     

    21-06-17, 18:00 / КАТЕГОРІЯ: НОВИНИ

    Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти прийняв поправки до проекту нового закону «Про освіту» та рекомендував його до прийняття вцілому парламентом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Комітету сьогодні, 21 червня 2017 року.

    «Мені вдалося взяти участь у підготовці цього законопроекту до першого читання, потім до повторного першого читання, я вже не кажу про попередні 3 роки - до внесення в парламент - коли працювала велика кількість людей з різних середовищ та ідейно напрацювала цей документ. Його стрижнева ідея - це конкурентоспроможний, сучасний патріот, інноватор, розвинена особистість, яка розбудовуватиме модерну європейську Україну», - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на Комітеті.

    Під час засідання розглядалися найбільш дискусійні правки до проекту Закону. Зокрема, вдалося дійти зваженої позиції щодо мовног ... Читати далі »

    Переглядів: 347 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2017

    Реформа української середньої освіти – це проектування майбутнього нашої країни, адже саме школа формує мислення абсолютної більшості наших дітей, які візьмуть на себе керівництво державою та відповідальність за її економіку.

    Тим не менш, закон “Про освіту”, що було прийнято парламентом у першому читанні майже рік тому та без якого системна реформа НЕ Є МОЖЛИВОЮ, досі не проголосовано.

    Реформа безпосередньо стосується інтересів понад 22 мільйонів осіб. Серед них майже 4 мільйони – школярі, та 18 млн їхніх родичів (тат, мам, бабусь, дідусів та інших близьких людей).

    Дискусія про Закон тривала понад 3 роки. До неї долучились експерти, науковці, освітяни, батьки, студенти і роботодавці – усі зацікавлені групи.

    Щоб донести реформу до усього суспільства, ми пояснили її суть у концепції Нова українс ... Читати далі »

    Переглядів: 336 | Додав: Admin | Дата: 23.06.2017

    Статтею 105 Кодексу про працю України передбачено, що працівники можуть виконувати на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд з своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи.

    У таких випадках проводиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника, розмір якої встановлюється на умовах, передбачених у колективному договорі (ч. 2 ст. 105 КЗпП).

    Міністерство праці та соціальної політики у листах від 2.12.2005 № 9942/0/14-05/018-17, від 26.05.2003 № 18-349 роз’яснює, що оскільки відсутнє законодавче визначення понять «суміщення професій», «розширення зони обслуговування» та «виконання обов’язків тимчасово відсутнього пр ... Читати далі »

    Переглядів: 362 | Додав: Admin | Дата: 19.06.2017

    Напрями дієвого соціально-економічного захисту прав спілчан вимагає від профспілкових структур усіх рівнів солідарності і єдності, результативності захисних функцій, вдосконалення організаційної побудови й фінансового зміцнення, здійснення конкретних кроків для свого оновлення. Саме такі питання стали предметом обговорення на круглому столі «Шляхи вдосконалення роботи первинної профспілкової організації. Практичний досвід захисту працівників через колективний договір», що відбувся 15 червня 2017 року у Києві.

    У виступах Голови Федерації профспілок України Григорія Осового, його заступників, представників профспілок різних рівнів, галузей та регіонів зазначалось: самим профспілкам належить здійснити справжню реформу з провадження ідеології сучасного профспілкового руху, основою якого є самоорганізація людей праці для захисту своїх прав та усвідомленого членства в пр ... Читати далі »

    Переглядів: 296 | Додав: Admin | Дата: 16.06.2017

    14 червня 2017 року відбулося підсумкове засідання Спільної комісії Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України з підготовки Угоди про співпрацю та соціальне партнерство на 2017–2020 роки. 

    Директор Департаменту освіти і науки Рогова В.Б. та голова обласної організації Профспілки Цикалюк А.Д. під час обговорення умов Угоди підкреслили важливість цих дій, відповідальність підписантів за її виконанням, дотримання соціальних гарантій для працівників навчальних закладів області. Виступаючі наголосили на необхідності подальшого розвитку соціального партнерства як між обласною організацією Профспілки та Департаментом освіти і науки, так і виборних органів обласної організації та місцевих органів управління освітою на засадах соціального партнерства.
    < ... Читати далі »

    Переглядів: 255 | Додав: Admin | Дата: 15.06.2017

     МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

    № 1/9-315 від 07 червня 2017 року

    Органи управління освітою
    обласних та Київської міської
    державних адміністрацій

    Інститути післядипломної
    педагогічної освіти

    Загальноосвітні навчальні
    заклади

    Про структуру 2017/2018
    навчального року та навчальні плани
    загальноосвітніх навчальних закладів

    Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою. При цьому навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року, а тривалість канікул про ... Читати далі »

    Переглядів: 310 | Додав: Admin | Дата: 12.06.2017

    Законами України «Про загальну середню освіту» (стаття 26), «Про дошкільну освіту» (стаття 31), «Про позашкільну освіту» визначено, що трудові відносини в системі загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України «Про освіту», цими Законами та іншими нормативно-правовими актами.

    Відповідно до статті 21 Кодексу законів про працюконтракт є особливою формою трудового договору і сфера його застосування визначається законами України. Це суттєво звужує сферу застосування контракту. Укладення контракту у випадках, не передбачених законами України, не допускається, оскільки це знижує рівень соціальної захищеності працівників і суперечить вимогам Конвенції Міжнародної організації праці № 158 (1982 року), ратифікованої Україною 4 лютого 1994 року.

    Сферу застосування контр ... Читати далі »

    Переглядів: 251 | Додав: Admin | Дата: 06.06.2017

          Щороку в перший день літа відзначається

         Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії.

       Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

       Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

      Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

       Цей день для дорослих є нагадуванням про захист прав наших дітей на життя, свободу думки, на освіту,

       відпочинок, дозвілля, на захист від насилля і експлуатації.

    Переглядів: 257 | Додав: Admin | Дата: 01.06.2017

    ЦК Профспілки спрямовано звернення до депутатських фракцій і груп у ВРУ, Комітетів з питань бюджету, соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також особисто до народних депутатів України, членів Комітету з питань науки і освіти, щодо неприпустимості передбачення у новому законі «Про освіту» норми про визначення розмірів посадових окладів педагогічних працівників залежно від прожиткового мінімуму та його трикратності замість прийнятих в першому читанні положень про встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат.

    Особливу стурбованість викликають пропозиції щодо визначення найнижчого посадового окладу науково-педагогічного працівника у розмірі, що перевищуватиме оклад педагогічного працівника за найнижчою посадою лише на 25%. Таким чином оклад викладача ... Читати далі »

    Переглядів: 372 | Додав: Admin | Дата: 31.05.2017

    « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz