КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 18:10

    Головна » Архів матеріалів

       Департамент державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України розглянув лист Профспілки працівників освіти і науки України щодо надання пільг і надіслав відповідь на ім’я Голови Профспілки Георгія Труханова.


    У листі, зокрема вказано, що абзацом першим частини четвертої статті 57 Закону України «Про освіту» передбачено, що з 1.07.2015 педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до чинного законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах установлених норм, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу ... Читати далі »

    Переглядів: 344 | Додав: obadmin | Дата: 26.01.2016

      Нинішній рік має стати роком реформ в освіті і медицині. Саме на цьому неодноразово наголошували вищі посадови особи держави. Проте законодавча база для запуску відповідних процесів досі відсутня. І якщо із реформуванням системи охорони здоров'я наразі зрозуміло мало що, то рамковий законопроект "Про освіту" таки надійшов до парламенту напередодні Нового року.

    Серед нововведень, запропонованих Урядом, - запровадження 12-річної системи середньої освіти, професіоналізація старшої школи, надання більшої автономії навчальним закладам тощо. Коли ж розпочнеться реформування освітньої галузі, як змінюватиметься навчання в середній школі, чого чекати учням у селах - про це та інше Укрінформу розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

    - Ліліє Михайлівно, 19 листопада Уряд вніс до парламенту новий законопроект ... Читати далі »

    Переглядів: 482 | Додав: obadmin | Дата: 25.01.2016

    Зміни в пенсійному забезпеченні з 1 січня 2016 року: аналіз ФПУ

     

    Згідно з статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

    Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» прожитковий мінімум для зазначеної категорії осіб становить:

    – з 1 січня 2016 року – 1074 грн. (з 1 січня мінімальний розмір пенсії за віком не змінюється, оскільки цей розмір був встановлений ще з 1 вересня 2015 року);

    – з 1 травня 2016 року – 1130 грн. (підвищується на 5,2 %);

    – з 1 грудня 2016 року – 1208 грн. (підвищується на 6,9 %).

    У зв’язку з цим з 1 травня і з 1 грудня 2016 року буде підвищено мінімальний розмір пенсії (крім працюючих пенсіонерів), обчи ... Читати далі »

    Переглядів: 335 | Додав: obadmin | Дата: 25.01.2016

     
     Кабінет міністрів скасував безкоштовне харчування в школах, яке фінансувалося за рахунок коштів державного бюджету, для учнів 1-4 класів. Про це йдеться в постанові Кабміну №16 і 17 від 18 січня, які опубліковані на сайті КМУ.

    Рішенням Уряду передбачається, що у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
    При цьому від плати за харчування дітей у дошкільних закладах звільняються як батьки, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї не пе ... Читати далі »

    Переглядів: 387 | Додав: obadmin | Дата: 25.01.2016

    Сьогодні, 09:51,Публікації » Новини

    [Версія для друку]

    [Пенсії за вислугу років] Згідно зі ст. 55 п. «е» Закону України "Про пенсійне забезпечення", право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи за переліком, що затверджуєтьсяу порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України за № 909 від 04.11.1993 року встановлено перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'ята соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років.

    До 1 січня 2016 року працівники освіти мали право за наявності спеціального стажу з 1 квітня 2015 рок – 25 років та 6 місяців вийти на пенсію за вислугу років незалежно від віку лише за наявності виз ... Читати далі »

    Переглядів: 415 | Додав: obadmin | Дата: 20.01.2016

    Шановні колеги !

    Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим.Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаю, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Вірю, що у новому році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань.

     З Новим  2016   Роком !

     

     З  повагою президія райради Профспілки працівників освіти

    Переглядів: 391 | Додав: obadmin | Дата: 30.12.2015

    10 грудня 2015 року на базі ДНЗ "Ялиночка" смт.Козин було проведено засідання ради Обухівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки  України.

    Під час засідання було заслухано звіт президії райради Профспілки з грудня 2014 року по грудень 2015 року.

    Присутні були ознайомлені з основними напрямками роботи та проблемами освітян , які обговорювались під час  проведення VIII   з'їзду ЦК Профспілки працівників освіти і науки України по захисту трудових і соціально-економічних прав членів Профспілки .

      Після обговорення звіту голови райради Профспілки Соколенко В.І. було прийнято постанову. 

    Переглядів: 361 | Додав: obadmin | Дата: 21.12.2015

    [З грудня підвищуються посадові оклади працівників бюджетної сфери] Кабінетом Міністрів України 9 грудня прийнято постанову № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів», відповідно до якої з 1 грудня підвищуються посадові оклади та ставки заробітної плати працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, зокрема освіти, пропорційно збільшенню розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС, який затверджено у розмірі 1113 гривень.

    Таким чином розрив між мінімальною заробітною платою та посадовим окладом працівника 1 тарифного розряду скорочується з 366 до 265 гривень, а посадові оклади та ставки заробітної плати працівників, починаючи з 4 тарифного розряду, збільшуються на 10 відсотків, складаючи, для прикладу, дл ... Читати далі »

    Переглядів: 354 | Додав: obadmin | Дата: 21.12.2015

      На розгляді у Верховній Раді України знаходиться законопроект «Про освіту», зареєстрований 19 листопада 2015 року за № 3491, поданий Кабінетом Міністрів України. 

    Профспілка працівників освіти і науки України відзначає, що законопроект подано на розгляд парламентарів із порушенням Регламенту Кабінету Міністрів України, без погодження з всеукраїнськими профспілками та їх об'єднаннями. Він не був наданий на розгляд ні Профспілці працівників освіти і науки України, яка представляє понад 1,7 мільйона освітян, студентів й ветеранів педагогічної праці, ні Спільному представницькому органу об’єднань профспілок. А пропозиції та застереження, які подавалися до парламентського Комітету з питань науки і освіти та Міністерства освіти і науки України Профспілкою та її територіальними організаціями, не були враховані у жодному із доопрацьованих варіантів. 

    Профспілка наголошує, що норми нового закону «Про освіту» повинні ... Читати далі »

    Переглядів: 338 | Додав: obadmin | Дата: 27.11.2015

     

     . Відповідне рішення було ухвалено парламентським Комітетом з питань науки і освіти за підсумками розширеного засідання комітету, в якому взяли участь представники міністерства, освітнього середовища та громадськості.

    За словами голови Комітету Лілії Гриневич, у законопроекті необхідно знайти баланс між різними точками зору.

    "Зрозуміло, що різні групи мають різні інтереси. Ми їх маємо підпорядкувати одному інтересу – зростанню якості освіти української дитини, забезпечивши при цьому належний рівень її здоров’я", - зазначила Гриневич.

    Вона також запропонувала Міністерству освіти і науки сприяння в роботі робочої групи.

    "Ми направляємо законопроект на доопрацювання і сподіваємось отримати його у добре зміненому вигляді", - зазначила Лілія Гриневич, підбиваючи.

    Розгляд доопрацьованого МОН законопроекту "Про освіту" у сесійному залі парламенту може відбутись 10 ... Читати далі »

    Переглядів: 270 | Додав: obadmin | Дата: 25.11.2015

    « 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz