КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 11:13

    Головна » Архів матеріалів

    Петиція «Про надбавку за престижність педагогічної праці»: проголосуйте!

      На веб-сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України оприлюднено електронну петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ», ініціатором якої є Тернопільська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України. 

    Як відомо, Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» погіршила умови оплати праці педагогів, оскільки гнучкий розмір до 20 % в умовах неоднакового фінансового забезпечення місцевих бюджетів призвів до того, що обмеження «до» дає можливість місцевим керівникам припиняти виплату надбавки або ж виплачувати її у мізерному розмірі. Це призводить до зна ... Читати далі »

    Переглядів: 351 | Додав: obadmin | Дата: 12.10.2015

      Переведення на контракт усіх педпрацівників – суперечить національному та міжнародному законодавству!

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував Звернення про безпідставність запровадження контрактної форми трудового договору для всіх категорій педагогічних працівників установ і закладів освіти до Президента України Петра Порошенка. 

    У Зверненні, зокрема, наголошується, що такі пропозиції суперечать як положенням національного законодавства (Кодексу законів про працю України, рішенню Конституційного Суду України від 9 липня 1998 року № 12-рп/98, роз’ясненням Конституційного Суду України від 1 серпня 2013 р. № 22-14-17/1749, постанові Пленуму Верховного Суду України від 6 листопада 1992 р. «Про практику розгляду судами трудових спорів»), так і нормам міжнародного права(Конвенції МОП ... Читати далі »

    Переглядів: 350 | Додав: obadmin | Дата: 12.10.2015

     Шановні колеги!
    Вітаю вас з професійним святом — Днем працівників освіти!
    Професія освітянина об’єднує людей щирих помислів і добрих сердець, які самовіддано ставляться до своєї справи і постійно самовдосконалюються. І за вашу подвижницьку працю, вірність своєму покликанню, педагогічну майстерність, ті безцінні знання та життєвий досвід, які ви передаєте своїм вихованцям, ми висловлюємо вам щиру вдячність.
    Переконані, що спільними зусиллями ми досягнемо головної мети – забезпечення якісної доступної освіти для кожного громадянина України, виховаємо справжніх патріотів, які в майбутньому змінять наше життя на краще.
    Бажаємо вам на цьому благородному шляху тільки успіхів! Хай щедрою буде до вас доля, обми ... Читати далі »

    Переглядів: 388 | Додав: obadmin | Дата: 02.10.2015

     
      24 вересня 2015 року на базі Академії праці і соціальних відносин ФПУ відбулося засідання ради Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

    Рада розглянула питання «Про стан і заходи щодо здійснення громадського контролю за виконанням норм трудового законодавства у навчальних закладах Макарівського та Тетіївського районів».

    Прийнято відповідну постанову, в якій окреслено конкретні напрямки роботи обласної організації щодо посилення правозахисної роботи в структурних підрозділах.

    Голова обласної організації Профспілки Цикалюк А.Д. доповів членам виборного органу про підсумки роботи та прийняті рішення на засіданні президії ЦК Профспілки.

    Зокрема було акцентовано увагу на постанові ЦК Профспілки «Про дії Профспілки у сучасних соціально-економічних умовах&ra ... Читати далі »

    Переглядів: 432 | Додав: obadmin | Дата: 28.09.2015

     
     
    Сьогодні ваше свято. Свято добра, мудрості та любові. Саме вашими зусиллями твориться майбутнє нашого народу і нашої держави. Ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, навчаєте маленьких діточок пізнавати нове і пам’ятати, якого ми роду. І куди б нас не закинула доля, є в житті речі, які не забуваються. Це рідна земля, мамина любов, лагідний погляд виховательки.

    Висловлюємо вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість та знання, за любов до дітей і рідного краю, за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі.

    Нехай невичерпна енергія, оптимізм і вміння реалізувати задумане допоможуть вам вирішувати найскладніші завдання, а всі ваші педагогічні ініціативи увінчаються успіхом ваших вихованців.

     Нехай Господь береже Вас від лиха, а доля ... Читати далі »

    Переглядів: 398 | Додав: obadmin | Дата: 25.09.2015

     
      25 років тому – 14 вересня 1990 року – на установчому з'їзді була створена Профспілка працівників освіти і науки України – молодої незалежної держави. 

    З'їзд обрав Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України, який став правонаступником Українського республіканського комітету Профспілки працівників народної освіти і науки.

    Після проголошення незалежності України Профспілка працівників освіти і науки докорінно змінила модель своєї діяльності – й до сьогодні здійснює представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів своїх членів, має високий рейтинг в органах законодавчої та виконавчої влади, серед роботодавців.

    Профспілка працівників освіти і науки України об'єднує педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл, дошкільних та позашкільних уста ... Читати далі »

    Переглядів: 363 | Додав: obadmin | Дата: 14.09.2015

      7 серпня 2015 року Київською обласною державною адміністрацією прийнято розпорядження «Про посилення взаємодії профспілок з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в Київській області».

    Документ ухвалено з метою спільного вироблення та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, забезпечення підвищення рівня і якості життя трудящих, збереження стабільності в суспільстві.

    Президія Київської обласної ради профспілок на своєму засіданні 9 вересня схвалила спільні дії обласної ради профспілок і обласної державної адміністрації щодо розвитку та соціального діалогу в області з метою вдосконалення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів трудящих, членів профспілок.

    Членським організаціям облпрофради, профспілковим ор ... Читати далі »

    Переглядів: 398 | Додав: obadmin | Дата: 14.09.2015

     

    on 02.09.2015  

    Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 р. № 439 (набрала чинності 4 липня 2015 року) встановлено новий порядок розрахунку допомоги по вагітності і пологах. Відповідно до статті 25 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у вигляді матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами і виплачується за весь період такої відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 ( у разі ускладнення пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів.

    Для застрахованої особи розмір вище згаданої допомоги обчислюється сумарно і надається в повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки, фактично використаних до пологів.

    У випадку виникнення права на від ... Читати далі »

    Переглядів: 380 | Додав: obadmin | Дата: 14.09.2015

       На веб-сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України оприлюднено електронну петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ», ініціатором якої є Тернопільська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України. 

    Як відомо, Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» погіршила умови оплати праці педагогів, оскільки гнучкий розмір до 20 % в умовах неоднакового фінансового забезпечення місцевих бюджетів призвів до того, що обмеження «до» дає можливість місцевим керівникам припиняти виплату надбавки або ж виплачувати її у мізерному розмірі. Це призводить до значного зниження і так невисокого рівня життя освітян, створення вкрай напруженої ситуації та неспокою в колект ... Читати далі »

    Переглядів: 386 | Додав: obadmin | Дата: 10.09.2015

    31 серпня 2015,Публікації » Новини

    [Версія для друку]

    Міністерство освіти і науки вимагає від органів управління освітою, керівників інститутів післядипломної педагогічної освіти, керівників методичних кабінетів та центрів, а також керівників навчальних закладів забезпечити неухильне дотримання принципів педагогічної свободи вчителя. Про це йдеться у листі МОН, що підписаний заступником міністра освіти і науки Павлом Полянським.
    Зокрема, заступник міністра наголошує, що одним з пріоритетів освітньої політики є дебюрократизація діяльності педагогічних працівників, упровадження органами управління освітою сучасних принципів державно-громадської моделі управління.
    "В умовах, коли Міністерство освіти і науки суттєво скоротило переліки звітності, що подаються з регіонів, обмежило кількість загальнона ... Читати далі »

    Переглядів: 400 | Додав: obadmin | Дата: 09.09.2015

    « 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz