КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 20:08

    Головна » Архів матеріалів

     

    31 серпня 2015,Новини, Важлива інформація
    [Версія для друку]

    [Робочий час педагогічних працівників: правові аспекти] Трудові відносини у системі загальної середньої освіти регулюються Кодексом законів про працю, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», іншими нормативно-правовими актами.

    Відповідно до ст. 50 Кодексу законів про працю України (КЗпП), нормальна тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень. 

    Для окремих категорій працівників з високим інтелектуальним і нервовим навантаженням (учителі, викладачі, лікарі та ін.) статтею 51 КЗпП України передбачено встановлення скороченої тривалості робочого часу. 

    Правові відносини, пов’язані з розподілом педагогічного навантаження в начальних закладах, врегульовані Законом України «Про загальну середню освіту», Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженим постановою Ка ... Читати далі »

    Переглядів: 449 | Додав: obadmin | Дата: 09.09.2015

    ГОЛОВНА / ПОЛІТИКА Й СУСПІЛЬСТВО

    УКРАЇНА
    Підвищення соцстандартів: популізм для працюючих жебраків

    З вересня в Україні збільшаться мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Урядовці хваляться, що, попри скруту, знайшли гроші і на підвищення соцвиплат. Однак у профспілках це вважають знущанням на працюючими.

    [Ukraine Land und Leute Bettlerin in Kiew]

    Планували у грудні, а вийшло вже у вересні, хваляться урядовці. З початку осені уряд запланував підвищити соціальні стандарти, які обіцяв переглянути тільки взимку 2015 року. "До Верховної Ради вноситься закон для підвищення соцстандартів для близько 12 мільйонів українців", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

    Гроші на підвищення зарплат і пенсій уряд планує взяти із зарезервованих на оплату державних боргових зобов'язань, частину яких нещодавно міжнародні& ... Читати далі »

    Переглядів: 341 | Додав: obadmin | Дата: 09.09.2015

    Дорогі школярі, педагоги, батьки!

             Вітаю Вас зі святом — Днем знань! Саме з нього розпочинається навчальний рік, а він завжди означає відкриття нової, осяйної й часто нелегкої дороги до знань і нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для першокласників, які ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде й для учнів випускних класів, котрим доведеться обирати професійну стезю. Бажаю вам успіхів у навчанні, адже сьогодні час постійно вимагає: не хочеш відстати від життя — здобувай якомога більше знань!

           Найщиріші слова подяки вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Адже саме педагоги сприяють формуванню юних особистостей, від яких залежить наше майбутнє, розвиток нашого району й української де ... Читати далі »

    Переглядів: 303 | Додав: obadmin | Дата: 31.08.2015

    Державний прапор є провісником волі, відродження, слави України, віри у світле майбутнє, у багаті жовтаво- пшеничні лани та глибоке й мирне синє небо. Державний прапор – це не лише невід'ємний символ української державності, а й безцінна святиня, це гордість та дух нації, це наша історія. Шануймо його!

    Проголошення незалежності нашої країни 24 серпня 1991 року – визначна подія у духовному й політичному житті українського народу.Сьогодні ми живемо в державі, народ якої через буремні століття, лихоліття і через сумні періоди бездержавності спромігся пронести свою національну гордість та втілити Шевченкові заповіти «В сім’ї вольній, новій…». З цим днем мільйони наших співвітчизників пов’язують надії на подальший розвиток України, підйом економіки та зміцнення державності. Щиросердно зичимо вам міцного з ... Читати далі »

    Переглядів: 321 | Додав: obadmin | Дата: 21.08.2015

     
      Профспілка працівників освіти і науки України оскаржила постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 вересня 2014 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 30 липня 2015 року у справі про надбавки вчителям за престижність праці та бібліотекарям за особливі умови праці до Вищого адміністративного суду України.

    Рішеннями судів, що оскаржуються, відмовлено у задоволенні позову Профспілки про скасування спірних постанов Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 88 та № 89, якими фактично дозволено керівникам установ та закладів освіти не виплачувати зазначені надбавки.

    Відмовляючи в задоволенні позовних вимог суди першої та апеляційної інстанцій мотивували свої рішення тим, що оскаржувані постанови прийняті Кабінетом Міністрів України в межах своїх повноважень, з дотриманням процедури їх прийняття та відпов ... Читати далі »

    Переглядів: 296 | Додав: obadmin | Дата: 21.08.2015

     Уряд вніс зміни до порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів. 

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 568 від 5 серпня 2015 року обов’язкові щорічні профілактичні огляди учнів навчальних закладів проводитимуться медичними працівниками у закладах охорони здоров’я.

    У навчальних закладах огляди проводитимуть медичні працівники тільки у випадку проживання учнів у віддаленій від закладів охорони здоров’я місцевості. Такі рішення мають ухвалюватися структурними підрозділами з питань охорони здоров’я та з питань освіти місцевих державних адміністрацій.

    Завантажити документ post_kmu_oglyadu.doc [47,5 Kb] (завантажень: 45)

    За матеріалами Урядового порталу

    Переглядів: 338 | Додав: obadmin | Дата: 21.08.2015

    Шановні колеги!

    Прийміть найщиріші вітання з Днем Конституції України.  

    Нехай це свято додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім'я процвітання нашої незалежної Батьківщини!

    Від усієї душі зичу Вам міцного здоров'я, довгих років життя, миру та благополуччя, увпевненості у безхмарне конституційне майбутнє нашої держави.

    Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім'ї!

                                         В.Соколенко

     

    Переглядів: 423 | Додав: obadmin | Дата: 26.06.2015

    Систему навчання в області планують змінити з використанням досвіду Норвегії та Фінляндії.

    Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе ініціював створення Проектної офісу реформування освіти і науки в Київській області. Завдання новоствореної структури – зміна системи навчання у бік більшої інтелектуальності, захопливості, користі та результативності. Реформа буде впроваджуватися у форматі пілотного проекту, як це свого часу зробили Норвегія, Фінляндія та інші країни, з якими вже ведуться переговори про співпрацю.

    «Нинішньою системою освіти у нас в області незадоволені абсолютно всі – школярі, студенти, їхні батьки, вихователі, педагоги та уряд. Численні спроби удосконалити цю систему не мали успіху, оскільки не відповідали викликам сучасності, вимогам до випускників шкіл і вишів, а також необхідності подола ... Читати далі »

    Переглядів: 362 | Додав: obadmin | Дата: 23.06.2015

    Протягом травня 2015 року Обухівською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України ,  спільно з відділом  освіти  Обухівської районної державної адміністрації   було проведено виставку – конкурс  образотворчого мистецтва серед працівників освіти Обухівського району

    "Слава нашій Україні!", присвяченій 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни в Європі.

     Виставка-конкурс проводилася з метою:

     залучення працівників освітніх установ   та підвищення їх художнього рівня і виконавської майстерності;

    - збереженн ... Читати далі »

    Переглядів: 422 | Додав: obadmin | Дата: 18.06.2015

     
      Актуальні та важливі соціально-економічні питання, зокрема розвитку соціального діалогу, справедливого прожиткового мінімуму, індексації зарплат і пенсій, погашення заборгованості по зарплаті та пенсіях, проблеми встановлення справедливих цін і тарифів на газ та послуги ЖКГ обговорено 5 червня під час робочої зустрічі представників профспілкових об‘єднань України з депутатами парламентської Фракції «Батьківщина».
    «Влада повинна зрозуміти, що не можна так підвищувати ціни та тарифи, коли більшість населення країни знаходиться на межі бідності, навіть виживання, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Згадаємо, який діалог був свого часу по тарифам. Казали, що НКРЕКП повинна подавати профспілкам свої розрахунки, де створюється аналітична робоча група по цим питанням. Мова йшла про повірку еконо ... Читати далі »

    Переглядів: 361 | Додав: obadmin | Дата: 08.06.2015

    « 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz