КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 16:52

    Головна » Архів матеріалів

     
      Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні спрямував лист до Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка з приводу вирішення питання укладення Генеральної угоди на 2015-2017 роки.

    Півторарічні переговори та консультації на рівні тристоронньої робочої комісії фактично завершилися, однак, неузгодженими залишилося два принципово важливі питання усунення дискримінації в оплаті праці працівників бюджетної сфери та визначення політики формування мінімальної заробітної плати, – без яких укладення Угоди і врегулювання колективного трудового спору (конфлікту) між СПО об'єднань профспілок і Кабінетом Міністрів України є неможливим.

    СПО об’єднань профспілок наполягає на прийнятті вольового політичного рішення, яке дозволить підвищити рівень довіри до Уряду та с ... Читати далі »

    Переглядів: 279 | Додав: obadmin | Дата: 19.11.2015

      

      17 листопада 2015 року у Києві відбувся VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України, який підбив підсумки роботи організації за п’ять років. 

    У роботі заходу взяли участь Голова Профспілки Георгій Труханов, заступники Голови Профспілки Сергій Романюк та Любов Гарбаренко, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, народний депутат України Тарас Кремінь, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Національний координатор Міжнародного бюро праці в Україні Сергій Савчук, делегати з’їзду від обласних організацій, закордонні гості – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти Мартін Рьомер, Голова Профспілки болгарських вчителів Янка Такева, запрошені, ЗМІ. 

    На порядок денний було винесено наступні питання:

    – звіт Центрального комітету П ... Читати далі »

    Переглядів: 334 | Додав: obadmin | Дата: 18.11.2015


    11.11.2015 | 14:12 
    ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

    Глава Уряду підкреслив, що закон про освіту, - це одна з основних реформ 2016 року: «Не провівши реформу середньої освіти, ми провели реформу вищої. Тобто дах ми відремонтували, а фундамент залишили. Тому зараз ми маємо зайнятися конкретним фундаментом української освіти - це середня школа», - підкреслив на засіданні Уряду в середу, 11 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

    На засіданні Уряду Міністр освіти і науки України Серій Квіт представив проект закону щодо реформування системи освіти.

    Арсеній Яценюк наголосив на важливості того, аби цей  закон передбачав обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах. Він нагадав, що такі конкурси вже відбулися в Києві, відповідне рішення прийнято в  Чернівцях, проте така практика має поширитися на всю країну.

    Він також підкреслив, що закон ... Читати далі »

    Переглядів: 525 | Додав: obadmin | Дата: 11.11.2015

      05 листопада 2015 року на базі Старобезрадичівської ЗОШ І-ІІІ ст. Обухівського району відбулося виїзне засідання відділу сільської школи інституту педагогіки НАПН України за участю представників відділу освіти Обухівської районної державної адміністрації, районного методичного кабінету, директорів загальноосвітніх закладів освіти на тему «Педагогічні умови організації профільного навчання в освітньому окрузі сільської місцевості».

    Директор школи Єцькало В.М. та заступник директора Горова В.П. розповіли про роботу педагогічного та учнівського колективів щодо організації допрофільного навчання та переходу на профільне у наступному навчальному році.

    [hkkjjkgtryt 10]

    Завідуюча відділом сільської школи інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, доцент Мелешко Віра Василівна ознайомила прису ... Читати далі »

    Переглядів: 318 | Додав: obadmin | Дата: 10.11.2015

     
      Міністерством освіти і науки затверджено Календарний план підготовки та проведення ЗНО в 2016 році. Планом визначено дати проведення тестування з кожного навчального предмета, а також дати проведення основних заходів, що супроводжуватимуть проведення тестування у наступному році.

    У документі вказано, що випускні шкільні іспити з української мови і літератури, математики та історії України, які в 2016 році будуть проведені у формі ЗНО, і результати яких за бажанням абітурієнтів можуть бути використані для вступу до ВНЗ, відбудуться у травні.

    Зокрема, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури.

    Тестування з математики буде проведено 11 травня, а з історії України – 13 травня.

    Оскільки результати тестування із зазначених предметів будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, учасники тестування дізнаються про свої результати до кінця навчального ро ... Читати далі »

    Переглядів: 375 | Додав: obadmin | Дата: 10.11.2015

      У зв’язку з ліквідацією Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці” від 28.12.2014 р. № 77-VІІІ фінансування за рахунок коштів соціального страхування придбання санаторно-курортних путівок, часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв та дитячого оздоровлення Федерація профспілок України виступила з вимогами до Уряду щодо невідкладного поновлення цих важливих профілактичних соціальних послуг.
    Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денісова Л.Л., а також Єфремова І.О., Гриневич Л.М., Лапін І.О., Королевська Н.Ю., Драюк С.Є., Дроздик О.В. 27 січня 2015 року внесли законопроект №1865 про внесення змін до Закону України " ... Читати далі »

    Переглядів: 361 | Додав: obadmin | Дата: 04.11.2015

      Рішенням Ставищенського районного суду Київської області від 27 липня 2015 року зобов’язано відділ освіти Ставищенської районної державної адміністрації Київської області внести запис до трудової книжки педагогічного працівника про перейменування з 1 квітня 1991 року посади старшої піонервожатої та з 10 серпня 1993 року посади організатора дитячих колективів на посаду педагога-організатора.

    Суд прийняв зазначене рішення за результатами розгляду позову педагогічного працівника загальноосвітнього навчального закладу, яка була прийнята на посаду старшої піонервожатої в січні 1991 року, а в подальшому посаду старшої піонервожатої було перейменовано спочатку на посаду організатора дитячих колективів, а згодом з 2001 року на посаду педагога-організатора, але записи до трудової книжки про це не було зроблено. При цьому, її посадові обов'язки з часу прийняття її н ... Читати далі »

    Переглядів: 666 | Додав: obadmin | Дата: 26.10.2015

    Урядовий портал   Головна   Рішення Уряду    

         

    Керівників загальноосвітніх навчальних закладів призначатимуть на посади за конкурсом

    20.10.2015 | 16:17 
    ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

    Керівників загальноосвітніх навчальних закладів призначатимуть на посади за конкурсом.Кабінет Міністрів прийняв постанову від  13 жовтня 2015 р. №827 «Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності».

    Визначено, що керівником навчального закладу може бути особа, яка є громадянином України,вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіт ... Читати далі »

    Переглядів: 324 | Додав: obadmin | Дата: 26.10.2015

      Верховна Рада України вже у листопаді може розглянути новий закон "Про освіту", який має покласти початок реформування української школи, а також вплинути на усіх учасників освітнього процесу. Пропонуємо читачу найбільш актуальні положення законопроекту, що стосуються питань середньої освіти.

    Отже, закон, у разі його прийняття набере чинності з 1 січня 2016 року.

    Однією з найбільш обговорюваних у суспільстві змін є перехід України на 12-річну школу. Передбачається, що після ухвалення закону, початкова освіта триватиме 5 років, базова середня освіта здобуватиметься впродовж 4 років, а здобуття профільної середньої освіти триватиме 3 роки. Навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної середньої освіти, у разі ухвалення закону, розпочнеться з 1 вересня 2017 року.

    Повна середня освіта в Україні буде визначена як обов&rs ... Читати далі »

    Переглядів: 420 | Додав: obadmin | Дата: 26.10.2015

    У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначається національне свято – День захисника України. 
    Упродовж багатьох століть, 14 жовтня було святом українського козацтва, символом звитяги, мужності, честі та вільного духу, тепер в цей день ми святкуємо День захисника України – свято нащадків славетних козаків, які боронять нашу Україну.  Це свято об’єднує покоління у добрій справі виховання молоді на кращих українських традиціях, формування її життєвої позиції, патріотичних переконань та гордості за свою державу. 
    Сьогодні день сильних, мужніх чоловіків, в чиєму житті є місце не тільки подвигам і героїчним вчинкам, але й любові, турботі та розумінню. 
    Зі святом вас, захисники України! Нехай готовність бути на крок уперед перед можливою небезпекою завжди гуртує всіх у бл ... Читати далі »

    Переглядів: 420 | Додав: obadmin | Дата: 13.10.2015

    « 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz