КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Обухівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 22:36

    Головна » Архів матеріалів

      Саме з такаю назвою та широким спектром питань у Всесвітній день соціальної справедливості відбувся всеукраїнський форум. Форум ініційовано Федерацією профспілок України за підтримки соціальних партнерів та Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

    У роботі Форумі взяли участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мойзер, заступник Міністра соціальної політики Віктор Іванкевич, заступнки Міністра фінансів Володимир Матвійчук, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, Національний координатор МБП в Україні Сергій Савчук, Голова Ради Організації ветеранів України Петро Цибенко, народні депутати України Олександра Кужель, Андрій Павл ... Читати далі »

    Переглядів: 376 | Додав: obadmin | Дата: 23.02.2015

       Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".
    Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
    Кабінету Міністрів, із залученням громадськості, доручено розробити та затвердити комплексний план заходів, передбачивши, зокрема: створення у Києві музею, присвяченого подіям Революції гідності; проведення за участю Національної академії наук, музейних, архівних і наукових установ пошукових робіт щодо збирання документальних, фото-, відео- та інших матеріалів, ... Читати далі »

    Переглядів: 460 | Додав: obadmin | Дата: 20.02.2015

      
      20 лютого в Україні відзначається День соціальної справедливості, запроваджений Указом Президента України від 4 листопада 2011 року № 1021 з ініціативи ФПУ. Ця дата вибрана не випадково, адже саме в цей день за підтримкою Організації Об’єднаних Націй, починаючи з 2009 року, відзначається Всесвітній день соціальної справедливості.
    Соціальна справедливість є загальновизнаною цінністю сучасного суспільства, що закріплена в документах світової спільноти, та є запорукою стабільності і благополуччя для широких верств. Соціальний розвиток і соціальна справедливість необхідні для забезпечення та підтримання миру і безпеки всередині країн, а також у відносинах між ними, і не можуть бути досягнуті в умовах відсутності поваги до всіх прав людини та основних свобод.
    Відзначення у 2015 році в Україні Дня соціальної справедливості збігається з річницею доленосни ... Читати далі »

    Переглядів: 444 | Додав: obadmin | Дата: 19.02.2015

     
      Саме це питання стало основним на порядку денному першої президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України у 2015 році. 

    Розпочав роботу засідання Голова Профспілки Георгій Труханов з окреслення акцентів обговорення, звертаючи увагу на законодавчі зміни та реагування на них. 

    Співдоповідачем з першого питання була Антоніна Клименко – начальник Управління соціально-економічного захисту апарату ЦК Профспілки. У своєму слові вона зупинилася на аналізі останніх ревізій законів, зокрема тих, що від 28 грудня 2014 року. До обговорення долучилися голови Харківської, Львівської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Полтавської, Чернігівської обласних та Київської міської організації Профспілки. 

    Після розгляду питання президія ЦК Профспілки відзначила, що завдяки принциповій позиції організації, її співпраці з пр ... Читати далі »

    Переглядів: 383 | Додав: obadmin | Дата: 19.02.2015

       Відповідно до статті 25 Закону України «Про освіту», у редакції з урахуванням змін, внесених п. 6 Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 р.№ 76-VIII, організація та відповідальність за харчування у навчальних закладах державної та комунальної форми власності покладається на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, центральні органи виконавчої влади, яким підпорядковані навчальні заклади, керівників навчальних закладів. До внесення цих змін раніше діючою редакцією цієї статті передбачалося, що організація харчування у навчальних закладах здійснюється за рахунок бюджетних асигнувань.


    Пунктом 26 зазначеного вище закону № 76 внесено також зміни до статті 19 Закону України « ... Читати далі »

    Переглядів: 398 | Додав: obadmin | Дата: 05.02.2015

     

    Рубрика: Новини

    Опубліковано: сьогодні

    Найбільшим за останні 10 років кроком у напрямку бюджетної децентралізації експерти називають прийняті зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України, на основі яких сформовано Державний бюджет на 2015 рік. Зокрема, таку думку висловив консультант у сфері управління державними фінансами Сергій Марченко під час організованої у Мінрегіоні експертної дискусії на тему: «Визначення викликів та стратегічних напрямів підтримки процесу фінансової децентралізації в Україні». Учасниками зустрічі стали також  експерти шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», міжнародних програм у сфері державного та місцевого управління, асоціацій органів місцевого самоврядування та представники центральних органів виконавчої влади.

    За словами Сергія Марченко, нове бюджетне законодавство дає кожній громаді, яка здатна взяти на себе зобов’язання, можливість ... Читати далі »

    Переглядів: 434 | Додав: obadmin | Дата: 05.02.2015

     ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністра освіти і науки України з приводу недопущення реалізації незаконного завдання, засвідченого в протоколі селекторної наради Прем’єр-міністра України від 14 січня 2015 р. № 913/0/1-15, яким зобов’язано голів обласних та Київської міської держадміністрацій вжити заходів для скорочення на 3 % працівників бюджетних установ.

    Відповідно до законодавства в галузі освіти фінансово-господарська діяльність загальноосвітніх, позашкільних, дошкільних навчальних закладів здійснюється відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетно ... Читати далі »

    Переглядів: 387 | Додав: obadmin | Дата: 02.02.2015

        29 січня 2015 року відбулась XIX звітно-виборна конференція Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, яка стала завершальним етапом звітів виборних органів про роботу за п’ятирічний строк.
    У роботі конференції взяли участь голова галузевої Профспілки Труханов Г.Ф., голова Київської обласної ради професійних спілок Кононенко В.Ф., директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Клокар Н.І.
    В ході обговорення доповідей делегати та гості конференції відзначили, що у звітному періоді обласною організацією здійснювався захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів освітян Київщини.
    Прийнята постанова, в якій окреслено основні завдання організаційних ланок на перспективу.
    Делега ... Читати далі »

    Переглядів: 377 | Додав: obadmin | Дата: 02.02.2015

     
    [МОН скасовує звітність з навчально-виховної роботи] Міністерство освіти і науки повідомило про зняття з контролю подання обласними органами управління освітою звітності з питань навчально-виховної діяльності у галузях дошкільної, загальноосвітньої, професійно-технічної та позашкільної освіти. Про це йдеться у листі МОН, що надісланий органам управління освітою обласних та Київської міської державних адміністрацій.

    Відмова від подання звітності обласними органами управління освітою викликана необхідністю виконання наказу МОН від 27.05.2014 р. № 648 "Щодо припинення практики створення та вимагання від дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів документації та звітності, не передбаченої законодавством України".

    У Міністерстві освіти зазначають, що відсьогодні звітуванню підлягатимуть ли ... Читати далі »

    Переглядів: 440 | Додав: obadmin | Дата: 26.01.2015

       Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (СПО об’єднань профспілок) з пропозиціями щодо розгляду на засіданні цього органу у лютому 2015 року питання про невідкладні дії Профспілок у зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 № 80-VIII «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та пов’язаних з ним антисоціальних законів:

    – від 28.12.2014 № 76-VIII «Про внесення змін до деяких законів України та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»;

    – від 28.12.2014 № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації ... Читати далі »

    Переглядів: 323 | Додав: obadmin | Дата: 26.01.2015

    « 1 2 ... 21 22 23 24 25 »
    Районна організація Профспілки 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz